Opera “Hansel şi Gretel” revine pe scena Operei Comice pentru Copii şi ajunge la un număr record de 75 de reprezentaţii

Din 1 februarie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe bucureşteni să urmărească celebra operă ,,Hansel şi Gretel”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc în 2014, a ajuns la un număr record de 75 de reprezentaţii, iar cei care vor să se bucure de renumita poveste a celor doi fraţi pot cumpăra bilete la cele 5 reprezentaţii programate în 1, 2 şi 3 februarie.

La începutul anului, Opera Comică pentru Copii readuce în atenţia celor mici cele mai frumoase spectacole din repertoriul său. În 1, 2 şi 3 februarie, copiii, alături de familiile lor, sunt aşteptaţi la opera ,,Hansel şi Gretel”, la Sala Mare, spectacol adaptat după basmul musical cu acelaşi nume de Engelbert Humperdick. Cea mai longevivă producţie a Operei Comice este realizată de o echipă de creaţie de excepţie: regia îi aparţine maestrului Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală lui Ciprian Teodoraşcu, scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia de Cătălin Caracaş. Povestea originală a Fraţilor Grimm îi înfăţişează pe Hansel şi sora lui, Gretel, care sunt puşi în situaţia să se salveze şi să învingă o vrăjitoare puternică. În final, fraţii reuşesc să înfrângă răul şi să iasă triumfători din această călătorie.

Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua bilete.ro.

Campania ,,Bilet în aşteptare” continuă

Opera Comică pentru Copii continuă, şi în această stagiune, campania ,,Bilet în aşteptare”, creată pentru a ajuta copiii din mediiile defavorizate. Cei care îşi doresc să facă o bucurie acestor copii sunt invitaţi să cumpere bilete ,,în aşteptare” pentru spectacolele OCC, disponibile online şi la casa de bilete a instituţiei. La fiecare bilet cumpărat, Opera Comică mai oferă încă unul şi le dă astfel şansa copiilor instituţionalizaţi sau cu probleme de sănătate să vadă spectacolele programate pe parcursul întregii stagiuni.

În stagiunea trecută, aproape 1.500 de bilete ,,în aşteptare” au fost cumpărate de spectatorii OCC, astfel încât peste 3.500 de copii au avut ocazia să urmărească, pe cele trei scene ale instituţiei, poveştile despre care, poate, doar au citit.

Două noi premiere, în curând la Opera Comică pentru Copii

Pe 1 martie 2019, bucureştenii sunt invitaţi să urmărească, la Sala Mare, premiera spectacolului de balet ,,Alice în ţara minunilor”, o poveste magică transpusă în paşi de dans. Spectacolul, în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu, are programate 15 reprezentaţii în luna martie. Luna aprilie aduce o nouă premieră la Opera Comică pentru Copii, opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, o adaptare după opera bufă ,,Bărbierul din Sevilla” a compozitorului Gioachino Rossini.

Concertul-lecţie ,,Cu Nino în România” revine la OCC

Din 2 februarie, după o lungă călătorie prin Europa, Nino se întoarce în ţară şi îi invită pe cei mici să descopere muzica românească. În zilele de 2, 3, 9 şi 10 februarie, concertul-lecţie ,,Cu Nino în România”, de la Sala Mozart, le propune copiilor o aventură muzicală deosebită, pornind de la rădăcinile muzicii folclorice şi până la muzica lui George Enescu. Din 2 februarie revine pe scena Sălii UnderGrant una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale lui Ion Creangă – spectacolul de teatru ,,Punguţa cu doi bani” – prezentată celor mici ca o lecţie despre curaj, noroc şi perseverenţă, într-un ritm amuzant şi jucăuş. Spectacolul are programate 12 reprezentaţii de weekend, în zilele de 2, 3, 9, 10, 16 şi 17 februarie.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.