Operațiune de salvare în Munții Bucegi: doi turiști rămași blocați pe traseul Jepii Mici

Salvamontiștii din Bușteni și de la Serviciul Județean Prahova sunt în plină acțiune pentru recuperarea a doi turiști aflați în dificultate pe un traseu montan din Masivul Bucegi. Cei doi, o femeie și un bărbat, cu vârste de 19, respectiv 20 de ani, s-au aventurat pe traseul Jepii Mici, dar din cauza epuizării și a echipamentului neadecvat, s-au găsit în imposibilitatea de a coborî.

Acțiunea de salvare a început vineri seară și se desfășoară în condiții dificile, turistii fiind surprinși de vremea rea, care a complicat și mai mult situația lor. Conform relatărilor salvatorilor, cei doi au plecat spre platoul Bucegi, cu intenția de a vizita atracțiile turistice Babele și Sfinxul, însă condițiile meteo și lipsa unui echipament corespunzător pentru munte i-au pus într-o situație de risc, nefiind capabili să avanseze sau să se întoarcă la baza montană Bușteni.

Eforturile echipelor de salvamont sunt îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile și de terenul dificil, caracteristic traseului Jepii Mici, cunoscut pentru provocările pe care le pune în fața alpiniștilor. La momentul transmiterii știrii, acțiunea de recuperare era în plină desfășurare, salvatorii fiind în contact cu cei doi tineri și lucrând pentru a-i aduce în siguranță la baza.