Opozantul rus Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit

Aleksei Navalnîi, una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziției din Rusia și un critic constant al președintelui Vladimir Putin, este la spital, în stare de inconștiență, suspiciunea fiind că a fost otrăvit, a anunțat purtătoarea sa de cuvânt, citată de BBC.

Agenția rusă TASS relatează că Spitalul de Urgență din Omsk a confirmat că Aleksei Navalnîi a fost internat acolo și că este în stare gravă.

Pe de altă parte, pe rețelele sociale au apărut imagini cu Aleksei Navalnîi care este transportat cu o targă pe pista aeroportului și urcat într-o ambulanță.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simțit rău în timpul unui zbor, iar avionul a făcut o aterizare de urgență la Omsk, a scris pe Twitter Kira Iarmiș. Purtătoarea de cuvânt susține că există suspiciunea că Navalnîi a fost otrăvit cu ceva care i-ar fi fost pus în ceai.

Navalnîi se întorcea la Moscova de la Tomsk, iar ceaiul a fost singurul aliment pe care l-a ingerat. Doctorii spun că agentul toxic s-a absorbit mai repede în băutura caldă.

În prezent, Navalnîi este la terapie intensivă, inconștient, susține Kira Iarmiș.