Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, a anunțat liderul PNL Ludovic Orban, la finalul ședinței ședinței Coaliției, care a urmat celei în care liberalii au fost informați de premierul despre buget și măsurile pe care le are în vedere pentru reducerea cheltuielilor.

„Există o decizie în privința pensiillor. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a spus Orban.

Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat „multe anomalii, discrepanțe”, a precizat liderul PNL.

Subiectul a fost discutat și săptămâna trecută când Florin Cîțu a subliniat din nou, în interiorul partidului, că nu ia în calcul să prindă majorarea pensiilor în bugetul de stat pe 2021, contrar solicitării partenerilor de Coaliție.

În programul d guvernare se prevedea majorarea anuală a valorii punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflaţiei şi minim 58,5% din rata de creştere a salariului mediu brut pe economie.