Orchestra Simfonică Bucureşti continuă Stagiunea SalutCULTURA!

Orchestra Simfonică Bucureşti continuă Stagiunea SalutCULTURA! cu un concept foarte popular în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, având o tradiţie de peste 100 de ani, concertele pentru întreaga familie.

Un nou produs marca OSB, concertul “Pe Aripile Muzicii” va avea loc pe 28 martie 2018 la Sala CinemaPRO din București avându-i ca protagonişti pe Orchestra Simfonică București, dirijorul principal, Maestrul Jin Wang și solistul invitat, violonista Simina Croitoru.

Începând cu ora 19, concertul “Pe Aripile Muzicii” va fi o călătorie fascinantă în lumea muzicii de film. Publicul va avea ocazia să audieze coloane sonore din filme celebre, premiate și apreciate în întreaga lume, precum: “The Godfather”, “The Magnificent 7″, “Once Upon a Time in America”, “Zorba, the Greek”, “Spiderman”, “ Cabaret”, “The Mask of Zorro”, “Dirty Dancing” sau “Singin’ In The Rain”. Ennio Morricone, Nino Rota, Elmer Bernstein, Henry Mancini, James Horner, Vangelis sunt doar câteva nume de compozitori renumiți de muzică de film, ale căror capodopere vor fi interpretate în cadrul acestui spectacol.

Dintre cele mai cunoscute teme muzicale dezvăluim celebrele “Schindler’s List” şi “Scent of a Woman”.

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români vor fi prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat și dirijat de noul dirijor principal, artistul austriac de origine chineză, Maestrul Jin Wang.

In calitate de Ambasador Cultural al Romaniei, Orchestra Simfonica Bucuresti a fost prima institutie de gen din Romania care a fost invitata, alaturi de dirijorul francez Benoit Fromanger, sa faca un turneu in America latina unde a concertat in 7 dintre cele mai importante sali de spectacol de pe acest continent. In 2017, datorita succesului inregistrat, orchestra a fost reinvitata in America de Sud.

Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineza, Jin Wang, Orchestra Simfonica Bucuresti a sustinut 20 de concerte in cadrul primului sau turneu in Republica Populara Chineza, devenind astfel prima orchestra simfonica din Romania care a concertat în cadrul unui turneu de anvergură dupa 1990 în Shanghai, Nanjing, Hangzhou, Wuxi, Changzhou, Suzhou.

Bilete online

Parteneri: Primaria Sectorului 6 / Centrul Cultural European Sector 6, Ponsa, Texcargo, EVconnect.ro
Parteneri media: Radio Clasic, MediaAdvertising