Patru spectacole după piese semnate de Matei Vişniec, la Festival Off d’Avignon

Patru spectacole după piese semnate de Matei Vişniec, regizate de Gérard Gelas, Floriane Durin, Bruno Abadie şi Radu Dinulescu, vor fi prezentate la Festival Off d'Avignon, în perioada 7 – 30 iulie.

„Migraaaants, ou On est trop nombreux sur ce putain de bateau”, regizat de Gérard Gelas, este primul spectacol dintre cele patru care vor fi prezentate la Avignon. Piesa vorbeşte despre „invazia” Europei, aşa cum spune chiar autorul, potrivit icr.ro.

Du pain, plein les poches”, regizat de Floriane Durin, este prezentat de compania de teatru Bernard Lloret, „Le silence du miroir (ou l'histoire de l'homme poubelle)”, pus în scenă de Bruno Abadie, şi „La mémoire des serpillères”, de Radu Dinulescu, jucat de actori ai Teatrului de Stat Constanţa, întregesc lista spectacolelor care vor fi prezentate în festival.

Festivalul de la Avignon este cel mai important din Franţa şi unul dintre cele mai mari din lume. Din 1947 încoace, a devenit o veritabilă legendă culturală internaţională, inspirând numeroase alte oraşe. În fiecare lună iulie, în oraşul Papilor de pe malul Ronului se produce un fel de vast pelerinaj cultural, teatrul fiind prima dimensiune a sa, dar nu singura”, a spus Matei Vişniec. „Acest festival este şi un fenomen social-politic (întrucât se transformă într-un forum de dezbateri), şi unul turistic, şi unul economic, precum şi o veritabilă piaţă de spectacole. Din 1990 încoace, n-am lipsit în niciun an de la Avignon, unde am avut, de asemenea, piese jucate în mod sistematic în secţiunea sa neoficială, OFF. Am fost, oarecum fără să vreau, martorul unei evoluţii, a unei creşteri exponenţiale a festivalului, întrucât astăzi, pe afişele sale, figurează în jur de 40 de spectacole în IN şi peste 1.300 în OFF. Acest festival este o fascinantă aventură culturală şi umană, pusă deseori sub semnul avangardei şi al provocării, care merită povestită”, a declarat Matei Vişniec