România va fi reprezentată de Matei Vișniec la Noaptea Literaturii Europene de la Lisabona

România va fi reprezentată de dramaturgul Matei Vișniec la Noaptea Literaturii Europene de la Lisabona, care se va desfășura în data de 24 iunie.

Autorul român și actorul portughez Nuno Pinheiro vor citi alternativ în limba română și, respectiv, în limba portugheză fragmente din cartea "Teatru Descompus sau Omul Pubelă".

Cele 11 sesiuni de lectură care vor avea loc în Sala Estudio de la Teatro da Trindade din Lisabona sunt organizate de Institutul Cultural Român cu sprijinul Teatrului Trindade Inatel, al editurii braziliene E Realizacoes și al Teatrului da Garagem.

În aceeași zi, la Forum FNAC Chiado va avea loc o masă rotundă cu participarea a trei dintre scriitorii prezenți la Noaptea Literaturii Europene 2017: Alex Bellos, Jiri Hajicek și Matei Vișniec.

La cea de-a V-a ediție a Nopții Literaturii Europene de la Lisabona, care se va desfășura în unsprezece spații diferite, în zona Carmo/Trindade, vor participa autori din 11 țări: Germania, Austria, Spania, Franța, Finlanda, Grecia, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Cehia și România.