Pentru prima dată o orchestră simfonică din China cântă în România

Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo va debuta pe 23 septembrie 2016 cu participarea în premieră a Orchestrei Simfonice din Shenzhen, China, care va susține concertul de deschidere!

Un semnal puternic de extindere a festivalului dincolo de spațiul european, concertul Orchestrei Simfonice din Shenzhen reprezintă primul concert al ansamblului în România și va aduce, tot pentru prima dată la București, două nume de referință din China: pianista Zhang Zuo, una dintre cele mai bine cotate soliste de origine chineză în plan internațional, și dirijorul Lin Daye, alături de violonistul român Gabriel Croitoru. În ideea promovării unui dialog viu între culturi, programul concertului va propune un mix între repertoriul românesc (Rapsodia nr. 1 de Enescu), și internațional (Rachmaninov, C. Saint – Saëns și Rimski Korsakov).

Fondată în 1982, Orchestra Simfonică din Shenzhen este astăzi unul dintre cele mai apreciate ansambluri din China. A susținut turnee pe patru continente și a colaborat cu dirijori și soliști de primă mărime ai scenei muzicale chineze și internaționale.

Biletele și abonamentele la Festivalul RadiRo sunt disponibile pe www.eventim.ro