Philip Glass și Kronos Quartet – în premieră, în România, cu spectacolul „Dracula – muzica și filmul”

Celebrul compozitor american Philip Glass și cvartetul de coarde Kronos Quartet, distins cu premiul Grammy, vor veni în premieră în România, în luna iulie, la Bran și la București, cu spectacolul "Dracula – muzica și filmul", informează un comunicat al organizatorilor, Liveland.

Spectacolul va fi prezentat într-o avanpremieră exclusivistă pe 2 iulie în Parcul Regal din curtea Castelului Bran și pe 4 iulie, în premieră, la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău din Capitală.

Spectacolul "Dracula — muzica și filmul" aduce pe aceeași scenă proiecția filmului-cult redigitalizat "Dracula" (1931), cu Bela Lugosi în rolul principal, și coloana sonoră compusă special pentru peliculă în anul 1998 de Philip Glass și interpretată live chiar de compozitor, alături de unul dintre cele mai bine cotate cvartete de coarde ale momentului — Kronos Quartet.

Potrivit sursei citate, "Dracula — muzica și filmul" a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra. În 2012, Universal Pictures a inclus spectacolul în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

"Abia așteptăm să venim în România, chiar în locul de unde a pornit mitul lui Dracula", spune compozitorul Philip Glass pentru fanii români într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, se arată în comunicat.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, pe site-ul www.eventim.ro, precum și în format fizic de la magazinele partenere Eventim, Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești.