„Un prieten vine special de la New York pentru a vedea spectacolul Dracula: Muzica și Filmul interpretat la el acasă, în România”

"Un prieten vine special de la New York pentru a vedea spectacolul Dracula: Muzica și Filmul interpretat la el acasă, în România”, a spus Philip Glass, la conferința de presă.

În premieră în România, compozitorul american nominalizat la Oscar, Philip Glass, şi cvartetul Kronos, distins cu un premiu Grammy, au venit la București pentru a interpreta live un spectacol unic ce a făcut înconjurul lumii. "Dracula – Muzica şi Filmul" este un spectacol inedit care oferă proiecția peliculei Dracula, realizare din 1931, şi coloana sonoră compusă special pentru aceasta în anul 1998 de chiar Philip Glass.

Spectacolul a fost prezentat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra. În anul 2012, Universal Pictures a inclus "Dracula – Muzica şi Filmul" în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare. Concertul susţinut de Philip Glass și Kronos Quartet are loc în această seară de 4 iulie 2016 la Teatrul de vară Herăstrău din Capitală, începând cu ora 21:30. O nouă reprezentaţie este programată pentru mâine, 5 iulie, pe aceeaşi scenă şi de la aceeaşi oră.