Pianista bulgară Plamena Mangova revine la Bucureşti

Pianista Plamena Mangova va interpreta Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov, în concertele simfonice conduse, joi şi vineri, de maestrul Horia Andreescu.

Duminică, de la ora 19.00, pianista va susţine un recital, în care va interpreta lucrări de Schubert, Liszt, Ceaikovski, Şostakovici.

Pianista bulgară Plamena Mangova a câştigat Premiul II la Concursul internaţional „Reine Elisabeth” din 2007, distincţie ce i-a adus lansarea într-o carieră internaţională de succes.

Plamena Mangova şi-a început studiile cu profesoara Marina Kapatsinskaya la Academia de Muzică „Pancho Vladigerov” din Sofia, continuând apoi la Conservatorul „Reina Sofia” din Madrid, sub îndrumarea maestrului Dmitri Bashkirov. A studiat de asemenea cu Abdel-Rahman El Bacha, Leon Fleischer, Rosalyn Tureck, Krystian Zimermann, Andras Schiff. Este laureată a unor prestigioase concursuri de pian şi de muzică de cameră, printre care „Paloma O’Shea”, desfăşurat la Santander, „Vittorio Gui” de la Florenþa şi Juventus Festival din Franţa.


Joi, 8 şi vineri 9 februarie 2018, Ateneul Român

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” Dirijor Horia Andreescu(foto)

Solistă Plamena Mangova

Program

Wojciech Kilar Krzesany

Serghei Rahmaninov Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră

Georges Bizet / Rodion Şcedrin Suita Carmen