Pianista de renume internaţional Mădălina Paşol revine la Ateneul Român

Pianista de renume internaţional Mădălina Paşol va susţine un nou recital în Sala mare a Ateneului Român.

Programul va cuprinde lucrări semnate Ludwig van Beethoven şi Franz Liszt. Seara va fi completată cu lansarea unui disc „Liszt-Schumann”, un omagiu adus celor doi compozitori (cuprinde Kreisleriana op. 16 de Schumann şi Sonata în Si minor de Liszt).

După absolvireaL Liceului „George Enescu”, începând cu anul 1994, Mădălina Paşol îşi continuă studiile la Universitatea de Arte din Berlin, Germania, la clasa prof. Georg Sava şi apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Activitatea artistică a pianistei a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naţionale şi internaţionale: bursa NaFog a Senatului Cultural German, bursa Fundaţiei Paul Hindemith, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universităţii de Muzică din Bucureşti. A fost una dintre finalistele Concursului Internaţional pentru pian Bussoni din Italia, a Concursului Internaţional ARD de la Munchen şi a primit Premiul III la Concursul Artur Schnabel.

În anul 2016, Mădălina Paşol a colaborat cu Banca Naţională a României, Bucharest Music Film Festival – ARCUB, unde a interpretat Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Ceaikovski şi a debutat ca pianist de jazz în cadrul Jazz Festival Ferentari – Ediţia I. De asemenea, cu ocazia centenarului naşterii lui Dinu Lipatti, pianista a oferit un concert-omagiu dedicat marelui muzician, la Institutul Cultural Român din Istanbul.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.