PMP a început să strângă semnături pentru candidatura fostului președinte la Primăria București

PMP a început să strângă semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria București, a anunțat liderul partidului, Eugen Tomac, printr-un mesaj publicat pe Facebook, luni seară:

”În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP! Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București! Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!”, este mesajul publicat de Eugen Tomac.

În ultimele săptămâni, în timpul negocierilor cu PNL și USR PLUS, numele președintelui Traian Băsescu a fost vehiculat de PMP drept candidat propriu al partidului. Cele trei partide nu au ajuns la un acord din cauza lui Mihail Neamțu, la care PMP nu a vrut să renunțe.

Ulterior a fost vehiculat numele altui membru PMP, în locul lui Traian Băsescu, pentru că fostul președinte ar fi situat abia pe locul trei în sondaje, fapt care ar presupune ca, la final de carieră politică, fostul președinte să piardă primele alegeri la care participă.

Traian Băsescu a declarat, în 3 august, că obiectivul său major este să dea o mână de ajutor PMP, dar şi ”să dea o lecţie celor de la USR” care s-au opus intrării partidului în alianţa de dreapta care s-a format în Capitală.

Totodată, Eugen Tomac a accentuat spusele fostului președinte, declarând că ”aroganța celor de la USR” i-a determinat să ia decizia candidaturii lui Traian Băsescu, iar dacă Nicușor Dan va pierde ”nu va fi vina PMP, ci a USR”.