Poeziile lui Lou Reed vor fi publicate pentru prima dată, într-un volum intitulat „Au îngerii nevoie de tunsori?”

O colecţie de poezii scrise de Lou Reed va fi publicată pentru prima dată în aprilie, alături de înregistrări cu acesta cântând în biserica Saint Mark din New York, în 1971, unde, în public, se afla şi poetul Allen Ginsberg, scrie The Guardian.

Volumul, intitulat „Au îngerii nevoie de tunsori?” (Do Angels Need Haircuts?) va avea un epilog scris de văduva lui Reed, Laurie Anderson, dar şi prezentări ale poemele scrise de el însuşi. Din cele 12 poeme şi povestiri scurte ale colecţiei, doar trei au mai fost publicate, una dintre ele ca un cântec al trupei The Velvet Underground.

Reed, care a murit în 2013, ar fi împlinit vineri 76 de ani. Poemele au fost scrise, în 1970, într-o perioadă de şase luni, după ce a părăsit trupa The Velvet Underground şi a mers să lucreze la firma de contabilitate a tatălui său.

Poemele se regăsesc în arhiva Lou Reed, păstrată la New York Public Library.

Cei care se ocupă de arhiva Lou Reed şi-au dorit să publice câteva dintre cele mai rare şi unice materiale din colecţia diversă şi extraordinară a operei lui Lou, aşa că am decis să începem cu aceste poezii. Lou era, înainte de toate, scriitor, iar în această perioadă a luat în calcul să renunţe la muzică şi să urmeze această cale…”, a declarat pentru The Guardian, arhivarul Don Fleming.

Lewis Allan Reed s-a născut pe 2 marie 1942. A fost un un cantautor evreu-american. Reed a fost chitarist şi solist al trupei de rock The Velvet Underground care nu s-a bucurat de succes comercial, dar care astăzi este considerată una dintre cele mai influente trupe în materie de muzică rock, underground şi alternativă. Cariera solo a lui Lou Reed s-a întins pe cinci decenii, lansând, după plecarea din trupă, în 1970, 20 de albume. „Transformer”, cel de-al doilea album al lui Reed, produs de David Bowie i-a adus cântăreţului recunoaşterea în mainstream.