Povestea de dragoste de peste 20 de ani dintre Messi și Barcelona s-a încheiat

După mai bine de 20 de ani împreună, divorțul este răsunător: Lionel Messi și FC Barcelona și-au încheiat joi povestea de dragoste formalizând plecarea celui care a câștigat de șase ori a Balonului de Aur, acum liber la 34 de ani pentru a-și găsi un alt club și o nouă provocare, potrivit AFP.

Lovitură de teatru, tunete, lovitură de baros … Informația a zguduit presa de specialitate care a considerat extinderea contractului pe cale de a fi încheiată: vedeta argentiniană va părăsi clubul căruia i se alăturase în 2000 și alături de care a câștigat 35 de trofee, inclusiv patru Ligi ale Campionilor, întruchipând cel mai frumos joc de fotbal din istoria modernă.

Dar va fi necesar să ne obișnuim acum să-l vedem pe Leo evoluând în alte culori decât tricoul Blaugrana, poate la Manchester City, unde îl așteaptă fostul său mentor, antrenorul catalan Pep Guardiola, sau la Paris SG, care nu a ascuns niciodată că a visat să-l aducă pe superstarul argentinian.

„Deși s-a ajuns la un acord între FC Barcelona și Leo Messi (…) acesta nu poate fi formalizat din cauza obstacolelor economice și structurale (reglementările Ligii spaniole)”, a declarat Barça într-un comunicat de presă, arătând cu degetul Liga ale cărei reguli stabilește un plafon salarial care o împiedică să semneze contractul cu Messi.

„Confruntat cu această situație, Lionel Messi nu va rămâne legat de FC Barcelona. Ambele părți regretă profund că dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului nu pot deveni realitate”, a continuat clubul, mulțumind lui Messi „din toată inima”.

Simbol al cutremurului provocat în Catalonia de această plecare, președintele Barcelonei, Joan Laporta, va susține vineri o conferință de presă la ora 11:00 (09:00 GMT) pentru a se explica în fața „sociosilor” (susținători-acționari ai clubului) .