Premierul Borisov îl acuză pe președintele Radev că îl spionează cu drone în dormitor

Bulgaria este zguduită de un uriaș scandal între premierul Boiko Borisov și președintele Rumen Radev. Scandalul nu este în jurul unor politici publice ci seamnă a film de acțiune cu spioni. Prim-ministrul țării, Boiko Borisov l-a acuzat pe președintele Rumen Radev că îl supraveghează cu o dronă în timp ce doarme, notează Daily Sabah.

Afirmațiile lui Borisov vin după ce fotografii și înregistrări audio ale vieții sale personale au fost trimise către diferite trusturi media din Bulgaria. Mai exact, au apărut imagini cu el dormind în pat, imagini postate anonim.

Alte imagini arătau un pistol pe o noptieră şi mai multe teancuri de bancnote de 500 de euro (560 de dolari) şi lingouri de aur într-un sertar deschis de la noptieră.

Radev locuieşte într-o reşedinţă din apropierea vilei de stat a lui Borisov din Boyana, lângă Sofia.

„Am operat avioane şi drone, dar nu am nimic de-a face cu ceea ce vorbeşte Borisov”, a afirmat fostul pilot de aviaţie, actual președinte al Bulgariei.

Borisov a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre incident și l-a acuzat pe Radev că a întrecut orice limită cu presupusa sa supraveghere cu drona.

Premierul Bulgariei a adăugat că dronele au fost retrase după ce a amenințat că va trage cu pistolul în ele.

Președintele Radev a recunoscut că are în proprietate o dronă, însă a negat acuzațiile lui Borisov conform cărora ar fi folosit dispozitivul pentru a îl spiona pe acesta.

Între cei doi politicieni de la Sofia există un mai vechi și îndelungat conflict mai ales din cauza poziționărilor politice ale celor doi – Borisov este un pro-european, în timp ce Radev, ales președinte din partea Partidului Comunist Bulgar este un prorus.