Premierul Ciolacu a numit un frizer la vârful Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu la numit luni pe Cristian-Gabriel Pascu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), decizia publicată în Monitorul Oficial fiind primită cu surprindere de mulți. Acest lucru se datorează faptului că, conform CV-ului său, Pascu nu deține experiență anterioară în domeniul reglementării jocurilor de noroc.

Cu o carieră îndelungată în sectorul frizeriilor și o diplomă în coafură, plus o diplomă în drept obținută la facultatea privată Hyperion la 32 de ani, Pascu pare o alegere neobișnuită pentru un rol atât de strategic și sensibil. Anterior, a servit ca consilier local în Sectorul 6 din partea PNL și a ocupat funcții în administrația locală și în cadrul unor inițiative de business.

Mai mult, Pascu este cunoscut pentru aparițiile sale în presa de cancan și pentru implicarea în diverse scandaluri din industria divertismentului, o notorietate care adaugă încă un strat de controverse numirii sale.

La întrebările adresate de G4Media referitoare la experiența sa în domeniul reglementării jocurilor de noroc, Pascu a recunoscut că nu deține cunoștințe specifice în acest sector, bazându-se pe experiența sa ca antreprenor și pe educația juridică. Mai mult, când a fost întrebat despre legislația specifică ONJN, a răspuns că este prea devreme pentru el să fie familiarizat cu detaliile legale, având în vedere proximitatea numirii sale.

Această numire vine într-un moment în care industria jocurilor de noroc se află sub o lupă intensă, cu critici din partea societății civile și a parlamentarilor care condamnă expansiunea necontrolată a acestei industrii și lipsa de acțiune din partea autorităților. Problemele legate de dependența de jocurile de noroc și accesul facil la pariuri și cazinouri online sunt subiecte fierbinți, iar blocajul legislativ actual întârzie implementarea de noi reglementări care să protejeze categoriile vulnerabile.

Deși Pascu a menționat o inițiativă legislativă locală pe care a promovat-o pentru simplificarea procesului de autorizare a afacerilor din Sectorul 6, criticile legate de lipsa sa de experiență specifică și de cunoștințe juridice detaliate în domeniul jocurilor de noroc rămân.

Comunitatea așteaptă cu interes să vadă cum va naviga Pascu în acest rol nou, în condițiile în care presiunea pentru o reglementare mai strictă a jocurilor de noroc și protecția consumatorilor devine din ce în ce mai mare. În timp ce unii se întreabă dacă antreprenoriatul și background-ul său în divertisment îl vor ajuta să aducă o perspectivă proaspătă asupra industriei, alții rămân sceptici în privința aptitudinii sale de a aborda problemele complexe ale reglementării jocurilor de noroc în România.