Au fost decernate premiile Sibiu Jazz Competition

Pe 12 noiembrie, s-a încheiat prima ediţie a Sibiu Jazz Competition, un concurs-festival pe scena căruia au urcat 13 artişti din 8 ţări. Timp de 3 seri, Sala Thalia din Sibiu a răsunat în acorduri de jazz, iar publicul a răsplătit emoţiile concurenţilor cu aplauze pline de entuziasm şi o prezentă impresionantă.

Premiul pentru „Cel mai bun instrumentist” a fost înmânat frumoasei Petra Varallyay, din Ungaria, care a hipnotizat publicul cu vioara ei.

Premiul pentru “Cea mai bună compoziţie” a fost obţinut de Michał Puchowski, membru în formaţia poloneză Vibe Quartet. Premiul special al juriului a mers la Mateusz Szewczyk, contrabasistul formaţiei Vibe Quartet.

Premiul special oferit de Fundaţia Sibiu Jazz Festival ajunge la cea de-a doua formaţie poloneză din concurs, Adam Jarzmik Quintet. Premiul publicului a fost câştigat de italienii de la Bija, un trio efervescent, cu membri charismatici.

Anul acesta, premiul pentru „Cea mai buna formaţie”, în valoare de 1500 euro a fost câştigat de luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force, un qvartet original care îmbină armonios muzica clasică, jazzul, rockul şi muzica electronică.

Sibiu Jazz Competition a adus la Filarmonica din Sibiu aproximativ 1000 persoane în toate cele 3 seri, iar cei care nu au putut ajunge la Sala Thalia au urmărit online transmisiunile live. Aproximativ 16.000 de iubitori ai jazzului şi-au petrecut sfârşitul de săptămână în faţa calculatoarelor. De altfel, concursul a devenit viral în rândul internauţilor care au distribuit spectacolele cu prietenii din reţelele de socializare.