Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, rămâne sub control judiciar

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, membru al Partidului Național Liberal (PNL), se confruntă cu menținerea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce Tribunalul Municipiului București a respins contestația sa. Acuzațiile care îi sunt aduse de Direcția Națională Anticorupție (DNA) includ primirea unei sume de 16 milioane de lei sub formă de mită, în contextul unor presupuse cereri de mită care totalizează 47,5 milioane de lei de la un om de afaceri.

Decizia instanței, considerată definitivă, vine în urma unei serii de 16 percheziții efectuate pe 1 februarie atât la domiciliul lui Dumitrescu, cât și la membri ai familiei acestuia. Pe lângă acuzațiile de luare de mită, Dumitrescu este suspectat și de fals în declarații, alături de alte persoane implicate.

În urma respingerii plângerii formulate împotriva ordinanței DNA, Iulian Dumitrescu a fost obligat de asemenea la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Această decizie marchează o etapă semnificativă în cadrul investigațiilor care vizează corupția la nivel înalt din administrația locală, subliniind eforturile DNA de a combate practicile ilegale și de a asigura transparența și integritatea în exercitarea funcțiilor publice.