Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a decedat la 46 de ani

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, care a decedat la vârsta de 46 de ani în urma complicațiilor apărute după o răceală. Decesul a survenit la Spitalul ”Marius Nasta” din București, unde Cătălin Toma fusese internat de urgență după ce starea sa de sănătate s-a agravat în urma unei vizite în Franța.

Cătălin Toma a fost ales președinte al Consiliului Județean din partea Partidului Național Liberal (PNL) în anul 2020, după ce l-a învins pe social-democratul Marian Oprișan. Înainte de a ocupa această poziție, a servit ca primar al comunei Jariștea și senator PNL. Ultima sa participare publică a fost la lucrările Biroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE) la Paris, în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea a exprimat, prin intermediul unui comunicat, durerea profundă resimțită de comunitatea locală și a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor lui Cătălin Toma. „Suntem uniți în durere și recunoaștem contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea și bunăstarea județului nostru,” se menționează în comunicat.

Un mesaj a fost transmis și de președintele PNL, Nicolae Ciucă:

„Sunt profund întristat de vestea trecerii la cele veșnice a colegului nostru, Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea. Cătălin era unul dintre politicienii tineri ai partidului, plini de energie, de curaj, de bunăvoință.
Cătălin și-a dedicat fiecare moment gândindu-se la binele celor din jur, la familia sa, la comunitatea pe care o administra. Plecarea lui prematură lasă în inimile noastre, ale tuturor, o rană adâncă.
Transmit condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”