Primăria Făgăraș achiziționează autobuze electrice

primaria fagaras
Getting your Trinity Audio player ready...

Primăria Făgăraș anunțat o serie de lucrări printre care: amenajări de piste pentru bicicliști, modernizarea a două stații de autobuz, amplasarea a trei stații de închiriere de bicilete. Prin același contract, cu valoarea de peste 19 milioane de lei, va fi reconstruit un pod și reparat altul.

Primarul Gheorghe Sucaciu a anunțat, vineri, că a semnat un cotract cu firma GEIGER BRAȘOV pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș” cod SMIS 119358, urmând ca luni, 12.06.2023, să se facă predarea amplasamentului.

Lucrările care se vor efectua în cadrul proiectului sunt:

– modernizarea trotuarelor din zona industrială a municipiului Făgăraș;

– lucrări de reparații la nivelul podului pârâul Berivoi prin păstrarea clasei de încărcare și continuizarea suprastructurii;

– înlocuirea podului pârâul Racovița cu unul nou, realizat în conformitate cu normele europene;

– amenajarea pistelor pentru biciclete;

– modernizarea a două stații de transport în comun;

– instalarea a trei stații de închiriere biciclete;

– amenajarea zonelor verzi prin plantarea de aliniamente de arbori și arbuști;

– reabilitarea locurilor de parcare;

– realizarea și modernizarea iluminatului public.

De asemenea, pentru îmbunătățirea transportului public urban de călători se vor achiziționa 6 autobuze electrice. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea totală a contractului este de 16.372.603,22 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.110.794,61 lei, a mai precizat primarul.