Program de weekend: Protest în stradă, „Demoncraţie” şi filme despre regimuri totalitare

În weekend se proiectează la Cinemateca Eforie (Bucureşti) filmul "Secvenţe", din 1982, în regia lui Alexandru Tatos. Lungmetrajul este un strigăt de disperare pentru adevărul nemăsluit, în faţa minciunilor propagandei. La Arenele Romane va fi Deliric şi Silent Strike. Se cântă despre "Demoncraţie."

"Secvenţe" este un colaj a trei episoade din viaţa unei echipe de filmare, surprinsă în diverse ipostaze: filmând de Revelion, mergând în prospecţie la un şantier şi lucrând într-un platou. Autoportret al regizorului Alexandru Tatos, "Secvenţe" este o meditaţie despre relaţia dintre cinema şi viaţă şi despre nevoia de realism în filmul românesc. În contextul protestelor din stradă, filmului lui Tatos e must-see.

Deliric & Silent Strike, sâmbătă, ora 22:00, Arenele Romane

Provin din underground, dar au fost influenţaţi de genuri muzicale complet diferite. Unul din ei e rapper, celălalt produce muzică electronică. Amândoi în antiteză cu superficialitatea care defineşte lumea modernă, interesaţi doar să-şi expună cât mai mult din suflet prin muzică. Au început să colaboreze în urmă cu mai bine de 10 ani, iar anul trecut, în vară, au lansat primul lor album împreună, pe care îl prezintă la Arenele Romane.