Protest al studenților în fața Gării de Nord față de pierderea gratuității pentru călătoriile cu trenul

Câteva zeci de reprezentanți ai studenților protestează, vineri, în fața Gării de Nord din București față de pierderea gratuității pentru călătoriile cu trenul.

„Scopul comemorării face referire la decizia Guvernului de a limita dreptul studenților la transport feroviar gratuit, fără existența unui minim dialog cu reprezentanții studenților, deși asemenea decizii cu impact asupra accesibilității, echitabilității și riscului de abandon trebuie, în primul rând, stabilite prin consultarea tuturor actorilor interesați. De asemenea, comemorăm lipsa de interes a decidenților pentru un dialog deschis cu reprezentanții studenților, atât în lumina eliminării dreptului la gratuitate, cât și în ceea ce privește problemele și nevoile sistemului de învățământ superior”, au transmis reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), într-un comunicat de presă.

Protestul este organizat între orele 10.00 și 13.00.

Premierul Florin Cîțu a anunțat după ședința de Guvern de miercuri că transportul studenților pe calea ferată nu va mai fi gratuit și că se revine la reducerea de 50%, cum era până în februarie 2017.