Protestele transportatorilor și fermierilor blochează traficul pe autostrada București-Ploiești

Getting your Trinity Audio player ready...

Vineri, traficul rutier pe Autostrada București-Ploiești a fost blocat ca urmare a protestelor transportatorilor și fermierilor. Trei capete de tractor au oprit pe carosabil, formându-se o coloană de aproximativ 6 kilometri pe sensul către Ploiești. Această acțiune face parte dintr-o serie de proteste ale fermierilor și transportatorilor, care continuă și în județul Satu Mare, unde aproximativ 50 de utilaje sunt prezente la Vama Halmeu.

Conform Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la kilometrul 62 al autostrăzii A3 București-Ploiești, în zona localității Dumbrava, județul Prahova, trei capete de tractor au blocat banda de urgență, banda 1 și banda 2, provocând opriri în trafic. Protestatarii au coborât din autovehicule și au mers pe jos.

Autoritățile au creat o bandă specială pentru autoturismele și camioanele care se întorc în Ucraina, pentru a asigura fluiditatea traficului în acea zonă. Aceste proteste reflectă nemulțumirile sectorului de transport și agricultură, care solicită soluții concrete la problemele cu care se confruntă, cum ar fi costurile crescute și condițiile de lucru dificile.