Protestul „ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE!” la Brașov – sâmbătă de la ora 16:00

Ziua de sâmbătă, 20 ianuarie 2024, marchează un moment important pentru comunitatea din Brașov, găzduind cel mai mare protest din ultimii ani, sub numele de “ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE!”. Organizatorii estimează o participare masivă, inclusiv a peste 100 de tractoare, camioane, dube și peste 400 de autoturisme, TAXI-uri și vehicule de tip UBER/Glovo.

Protestul va începe la ora 16:00, cu adunarea în ambele parcări de pe Centura Brașovului. Coloanele de mașini mici se vor uni cu utilajele agricole și TIR-urile, formând un marș impresionant. De la ora 20:00, mașinile mici vor părăsi centura, îndreptându-se către clădirea Prefecturii.

Având în vedere că evenimentul se desfășoară sâmbătă seara, se așteaptă un trafic intens, mai ales în zona Livada Poștei – Modarom – Teatrul Dramatic. Participanții la trafic care nu doresc să se alăture protestului sunt sfătuiți să evite această zonă între orele 20:00 și 21:00 și să caute rute alternative.

Organizatorii insistă pe caracterul pașnic și apolitic al manifestației, cerând participanților să evite violența și jignirile. De asemenea, mulțumesc Poliției Române și Jandarmeriei pentru cooperare și înțelegere, subliniind că nu au fost aplicate amenzi și că motivele protestului sunt bine fundamentate.

Protestatarii, mulți dintre ei membri ai familiilor și comunităților locale, își exprimă regretul pentru disconfortul creat, menționând că participarea lor nu este din plăcere, ci din dorința de a susține o cauză importantă.

Traseul protestului pe centura orașului și în interiorul acestuia va fi actualizat constant de către administrația evenimentului.

Se subliniază încă o dată că acest protest are un caracter strict civil și se dorește menținerea acestui statut până la finalul evenimentului.