Protestul transportatorilor și fermierilor din Suceava blochează Vama Siret

Getting your Trinity Audio player ready...

Aproximativ 100 de persoane au participat la un protest în apropierea Vămii Siret, folosind peste 50 de tractoare, șase TIR-uri și 15 autoturisme, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Jandarmeriei Suceava. Protestul, care a implicat fermieri și transportatori din județul Suceava, a avut loc la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Protestatarii, nemulțumiți de diverse revendicări nerezolvate, au ales să folosească vehiculele lor pentru a atrage atenția asupra situației lor. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Botezatu, a declarat: „Cu privire la manifestarea spontană de protest a fermierilor/transportatorilor din județul Suceava, sunt prezente 52 de tractoare, șase TIR-uri, 15 autoturisme și aproximativ 100 de persoane”.

În ciuda protestului, miercuri dimineața a început activitatea de procesare a TIR-urilor din orașul Siret către Ucraina. Botezatu a adăugat: „Începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activității de procesare a tirurilor din orașul Siret către Ucraina. În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret”.

Confruntându-se cu blocaje și întârzieri, peste 150 de șoferi din Ucraina au protestat marți în centrul orașului Siret, exprimându-și nemulțumirea față de faptul că manifestația transportatorilor și agricultorilor le blochează accesul în vamă.