Protestul transportatorilor și fermierilor din Suceava blochează Vama Siret

Aproximativ 100 de persoane au participat la un protest în apropierea Vămii Siret, folosind peste 50 de tractoare, șase TIR-uri și 15 autoturisme, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Jandarmeriei Suceava. Protestul, care a implicat fermieri și transportatori din județul Suceava, a avut loc la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Protestatarii, nemulțumiți de diverse revendicări nerezolvate, au ales să folosească vehiculele lor pentru a atrage atenția asupra situației lor. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Botezatu, a declarat: „Cu privire la manifestarea spontană de protest a fermierilor/transportatorilor din județul Suceava, sunt prezente 52 de tractoare, șase TIR-uri, 15 autoturisme și aproximativ 100 de persoane”.

În ciuda protestului, miercuri dimineața a început activitatea de procesare a TIR-urilor din orașul Siret către Ucraina. Botezatu a adăugat: „Începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activității de procesare a tirurilor din orașul Siret către Ucraina. În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret”.

Confruntându-se cu blocaje și întârzieri, peste 150 de șoferi din Ucraina au protestat marți în centrul orașului Siret, exprimându-și nemulțumirea față de faptul că manifestația transportatorilor și agricultorilor le blochează accesul în vamă.