PSD discută retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria București

Getting your Trinity Audio player ready...

Surse din interiorul coaliției PSD-PNL au dezvăluit astăzi pentru G4Media.ro posibilitatea retragerii candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, în contextul unor performanțe slabe în sondajele de opinie și acuzații de incompatibilitate. Discuțiile despre retragerea lui Cîrstoiu ar putea culmina cu o decizie în cursul zilei.

Cîrstoiu, care ocupă în prezent funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București, este vizat de acuzații potrivit cărora ar fi oferit consultații ilegale în clinica sa privată în timp ce era manager de spital, conform investigației HotNews.ro. Aceste acuzații aduc în discuție integritatea sa în cursa pentru un post atât de însemnat.

În pofida zvonurilor, atât vicepremierul Sorin Grindeanu, cât și însuși Cîrstoiu au negat discuțiile privind o posibilă retragere. „Nu am discutat așa ceva”, a afirmat Grindeanu. Cîrstoiu a subliniat: „Mergem înainte. Din punctul meu de vedere, m-am înscris în luptă pentru o idee”.

O alternativă discutată ar fi susținerea lui Cristian Popescu Piedone, candidat din partea unui partid fondat de Dan Voiculescu, lucru care ridică semne de întrebare în contextul declarațiilor recente ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a exprimat respect pentru Piedone, dar a respins ideea potrivirii acestuia pentru rolul de primar al Capitalei.

Situația rămâne incertă, iar dezvăluirile legate de eventualele înțelegeri din spatele ușilor închise și de posibilele schimbări dramatice pe scena politică locală continuă să capteze atenția publicului și a presei. Discuțiile din coaliție, mărturisite de surse anonime, sugerează că aceasta este o perioadă de incertitudine și strategii neașteptate în campania pentru cel mai important post administrativ din capitală.