Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I

Astăzi, vineri, 16 martie,la Palatul Elisabeta din București a fost lansat volumul „Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I”, coordonat de Alexandru Muraru şi Andrei Muraru,  în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României.

Prezentarea volumului a avut loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la ziua în care Regele Mihai a făcut public, la New York, caracterul ilegal al abdicării forţate.

Comemorăm astăzi un moment tragic din istoria noastră contemporană. Tatăl meu a fost forţat să semneze abdicarea în această casă, într-un salon de la etaj, exact deasupra noastră. Tragediile din viaţa omului au mereu în ele un miez de speranţă„, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Cartea a apărut la Editura Polirom și reuneşte studii care repun în discuţie evenimentul care a pus capăt monarhiei în România.

La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi ai instituţiilor statului, personalităţi ale societăţii civile.

Anunțuri publicitare