Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I

Volum-Regele

Astăzi, vineri, 16 martie,la Palatul Elisabeta din București a fost lansat volumul „Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I”, coordonat de Alexandru Muraru şi Andrei Muraru,  în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României.

Prezentarea volumului a avut loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la ziua în care Regele Mihai a făcut public, la New York, caracterul ilegal al abdicării forţate.

Comemorăm astăzi un moment tragic din istoria noastră contemporană. Tatăl meu a fost forţat să semneze abdicarea în această casă, într-un salon de la etaj, exact deasupra noastră. Tragediile din viaţa omului au mereu în ele un miez de speranţă„, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Cartea a apărut la Editura Polirom și reuneşte studii care repun în discuţie evenimentul care a pus capăt monarhiei în România.

La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi ai instituţiilor statului, personalităţi ale societăţii civile.