Restricții severe în Europa

Austria

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat noi restricții pentru a opri răspândirea virusului. Adunările publice la care participă mai mult de 5 persoane au fost interzise, iar cetățenii nu mai au voie să se întâlnească cu nimeni.

Exista doar trei motive pentru care cetățenii mai au voie să iasă din casă, a declarat Kurz: munca esențială, cumpărături vitale, cum ar fi hrana, sau pentru a ajuta pe altcineva.

Republica Moldova

Comisia națională extraordinară de sănătate publică din Republica Moldova a examinat situația epidemiologică cu Covid-19 și a luat decizia de a suspenda legăturile aeriene cu Europa și de a închide mai multe puncte de frontieră cu România și Ucraina – informează Moldpres.

Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chișinau va asigura sistarea curselor aeriene regulate cu Italia, Spania, Franța începând de duminică, 15 martie 2020, ora 00:00.

Începând cu 16 martie, ora 00:00, vor fi sistate cursele aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia și România.

Operatorii aerieni vor avea interdicție să îmbarce călători care vin către Republica Moldova cu escală în Italia, Spania, Franța, Germania, China, Iran și Coreea de Sud.

Țările Baltice

Estonia și Lituania au anunțat că își vor închide granițele pentru cetățenii străini, cu câteva excepții, în timp ce Letonia a decis măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii coronavirusului.