Rețineri în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

Getting your Trinity Audio player ready...

În urma unui incendiu devastator care a avut loc pe 26 decembrie 2023 la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, au fost reținuți Cornel Dinicu și doi patroni ai firmei care deține oficial pensiunea, Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu. Aceștia sunt acuzați de fals intelectual și abuz în serviciu, iar investigațiile sugerează că sursa incendiului ar fi fost suprasolicitarea instalației electrice.

Conform procurorilor, există suspiciuni că, în perioada 2016 – 26.12.2023, societatea comercială a funcționat ilegal, fără respectarea normelor de construcție și securitate la incendiu. În plus, au fost emise ilegal certificate de construcție și autorizații. Procurorii au mai anunțat că se efectuează urmărirea penală pentru distrugere din culpă care a dus la dezastru, implicând trei persoane fizice și o persoană juridică.

Ferma Dacilor Production SRL este deținută în procente egale (50%) de Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu. Marian-Viorel Olteanu mai deține (95%) împreună cu Elena Coralia Olteanu (5%) și firma Mitan TotalCons SRL, înființată în 2017 în Călugăreni, Prahova, cu obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Adrian Vitomir Ristin mai deține (100%) și firma Burebista Carmangerie SRL, înființată în 2019 în Mizil, Prahova, cu obiect de activitate „Fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)”.

Drept patron se prezenta însă Cornel Dinicu, „discret antreprenor” prahovean. Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova, scrie Economedia.ro