Retrospectiva TIFF la București

O selecție de 20 de filme din programul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula între 15 și 19 iunie la Cinema Elvira Popescu din București.

Dintre premiantele ediției a 15-a vor putea fi văzute două pelicule: Vrăbii/Sparrows și Un loc la umbră/De l’ombre il y a.

Vrăbii, o producție Islanda, Danemarca, Croația, în regia lui Runar Runarsson, a câștigat Premiul Special al Juriului la TIFF 15, dar și Premiul "Scoica de Aur" la San Sebastian in 2015. Este un film despre relația dintre un tata alcoolic și fiul său de 16 ani, în ținuturile îndepărtate ale Islandei.

Premiul pentru cea mai bună interpretare i-a revenit anul acesta lui David D’Ingeo, în rolul unui travestit de 45 de ani care se prostituează pe străzile Phnom-Penh-ului. Regizorul Nathan Nicholovitch și actorul David D’Ingeo au realizat acest film tulburător după ce au trăit experiența vieții pline de promiscuitate a Cambodgiei. Un loc la umbră a fost desemnat "Cel mai bun film" la Geneva în 2015.

Retrospectiva TIFF la București aduce multe alte pelicule de neratat:

*Belgica (Belgia, Franța, Olanda, 2016) – Cea mai buna regie la Sundance
*Noma: Revoluția culinară/Noma: My Perfect Storm (Marea Britanie, Danemarca, 2015)
*Trei povești din Mumbai/Island City (India, 2015) – Premiul Fedeora la Veneția 2015
*Furtuna/Tempete (Franța, 2015) – Cel mai bun actor la Veneția 2015.  

Din filmografia japonezului Sion Sono, cinefililor le sunt propuse două creați: Clubul sinucigașelor și Virginii paranormali.
În total, 20 de pelicule de colecție vor rula la Cinema Elvira Popesco, din 15 până în 20 iunie.

Cinefili, prezență obligatorie!