Rise Project: Clanul Sportivilor face campanie electorală pentru PSD

Clanul Sportivilor face campanie electorală pentru PSD, iar acțiunea lor de marți noapte a degenerat într-o urmărire spectaculoasă cu poliția, scriu jurnaliștii de la Rise Project pe pagina de Facebook a publicației de investigații.

Intervenția interlopă a început în orașul Popești-Leordeni din sudul Capitalei și s-a terminat glorios într-o intersecție din cartierul Berceni, sectorul 4, care s-a umplut rapid cu bombardieri luminați de girofare.
 
La volanul Loganului alb, tamponat de două ori în timpul urmăririi, se afla chiar Marian Cenușă (Marian Bucur), un veteran al sindicatului mafiot. În dreapta sa ar fi fost Gabi Cioară (Gabriel Iordache), luptător MMA, condamnat în dosarul de crimă organizată al clanului și activist PSD Ilfov. Acesta din urmă, spun martorii, a sărit din mașină și s-a evaporat printre blocuri.

Împrăștiau materiale electorale ilegale, mai precis o publicație de campanie cu un articol unic despre primarul în funcție, Petre Iacob (Pro România). Aparent politică, miza reală se ridică la zeci de milioane de euro. Popești-Leordeni a devenit un el dorado imobiliar pentru două clanuri interlope, care construiesc cartiere rezidențiale acolo: Sportivii și Văncică.

Marian Cenușă se mișcă în brigadă cu samsarul Florian Puiu, alt nume vechi în grupare, fost secretar PSD Ilfov. Mașina lovită în timpul urmăririi a fost văzută ulterior la spălătoria auto din sectorul 5, a lui Puiu. Acesta e veriga care integrează Clanul Sportivilor în PSD.
 
Refugiat din PSD în tabăra lui Ponta, Petre Iacob i-a acuzat public de șantaj pe foștii săi colegi de partid: Marian Sandu Niță, (fost prefect și actual candidat PSD la CJ Ilfov) și pe Florian Puiu, secretarul filialei. O înregistrare obținută de RISE arată chiar cum Florian Puiu presa un consilier județean să facă intervenții la primar pentru o adeverință de punere în posesie. Era vorba despre niște drepturi litigioase cumpărate de Tractor (Marian Alin), alt membru din Clanul Sportivilor