Robert Negoiță a făcut o vizită la Parchet

Getting your Trinity Audio player ready...

Tensiunile au atins cote maxime în fața Parchetului General vineri dimineața, unde primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a confruntat cu proteste din partea membrilor USR în timp ce încerca să depună o plângere împotriva primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Acuzațiile aduse de Negoiță vizează presupuse blocări ale proiectelor de modernizare în Sectorul 3, de către administrația centrală a Capitalei.

Scenele de protest au fost marcate de prezența pancartelor cu mesaje provocatoare și de intervenția protestatarului Marian Ceaușescu, care a perturbat declarațiile lui Negoiță. În ciuda eforturilor unui membru al staff-ului primarului de a calma situația, Negoiță și echipa sa au fost nevoiți să își continue declarațiile într-o locație mai retrasă, urmăriți îndeaproape de protestatari.

În centrul acestei confruntări se află și o investigație a Recorder, care a dezvăluit un potențial conflict de interese implicând contractele publice acordate de city-managerul Sectorului 3 firmelor familiei sale, punând sub semnul întrebării integritatea procesului de atribuire a contractelor publice. Robert Negoiță a refuzat să comenteze aceste acuzații.

Investigația sugerează că Marius Daniel Ciobîcă, city-managerul Sectorului 3, ar fi direcționat fonduri considerabile către Challenge Concept SRL și Greenwise Solutions, firme apropiate de cercurile sale intime, într-o manieră care ridică îngrijorări serioase privind legalitatea și moralitatea acestor tranzacții. Situația este și mai îngrijorătoare în lumina faptului că niciun document oficial nu atestă autorizațiile necesare pentru lucrările de construcție la un penthouse de lux, implicând aceleași entități.