România a găzduit, pentru prima dată, reuniunea plenară EPRA

Getting your Trinity Audio player ready...

România a găzduit, pentru prima dată, reuniunea plenară a Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului (EPRA), un eveniment de mare importanță care permite țării să participe activ la deciziile europene în domeniul audiovizualului. Vicepreședintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Valentin-Alexandru Jucan, a subliniat că organizarea acestei reuniuni a fost un proces de peste un an, care a necesitat respectarea unui set strict de reguli și criterii.

Jucan a menționat că, datorită acestei reuniuni, problemele specifice Europei de Est, în special în ceea ce privește dezinformarea, vor fi discutate mai clar la nivel european. Acesta a adăugat că provocările la adresa libertății presei, a libertății de exprimare și protecția jurnaliștilor sunt teme centrale de discuție. De asemenea, Jucan a informat că România a participat recent la o reuniune la Riga, axată pe protecția jurnaliștilor.

Reuniunea EPRA, care a avut loc în perioada 19-20 octombrie, a reunit 50 de delegații ale autorităților de reglementare din 44 de țări. Printre temele discutate s-au numărat provocările mass-media pe piața digitală, proprietatea asupra mass-media și transparența, precum și viitorul difuzării de conținut.