România, reprezentată la Bienala de Arhitectură de la Veneţia cu un proiect care defineşte spaţiul dintre blocuri ca un spaţiu al libertăţii

Proiectul Mnemonics, care va reprezenta România la cea de-a 16-a ediţie a ExpoziţieiInternaţionale de Arhitectură – La Biennale di Venezia, a fost prezentat oficial publicului luni, 19 februarie, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Culturii şi IdentităţiiNaţionale la Biblioteca Naţională a României

Cu această ocazie a avut loc şi festivitatea de premiere a proiectelor clasificate pe primele trei locuri, în urma desfăşurării concursului naţional, premiile în bani fiind oferite de Uniunea Arhitecţilor din România.

Proiectul Mnemonics pune în discuţie funcţia social-culturală a spaţiului liber al oraşelor româneşti. Conceptul Mnemonics, într-o abordare scenografică, descrie un vast teritoriu al libertăţii mai multor generaţii din România – libertatea de mişcare, libertatea intenţiei şi a imaginaţiei, libertatea reaccesării amintirilor copilăriei şi a reaproprierii aspectelor sale ludice maturităţii. Esenţa Mnemonics constă într-o viziune optimistă, fără nostalgie, asupra spaţiului dintre blocurile oraşelor din România care aşteaptă impulsul contemporan pentru viitor. Mai multe detalii despre proiect găsiţi la adresa www.mnemonics.ro.

Bienala de Arhitectură de la Veneţia este un eveniment internaţional de mare prestigiu ce ilustrează un dialog cultural de mare amploare între ţările lumii. Acesta se va desfăşura în perioada 26 mai – 25 noiembrie 2018, cu previzionare pentru specialişti şi presă în zilele de 24 şi 25 mai 2018. Organizatorii reprezentării României la cea de-a 16-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură– la Biennale di Venezia sunt: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România.