‘Romeo şi Julieta”, în regia Cătălinei Buzoianu, spectacol care nu a fost difuzat vreodată, marţi, la TVR 2

Postul de televiziune TVR 2 va prezenta marţi, de la ora 17,00, piesa „Romeo şi Julieta”, spectacol regizat de regretata Cătălina Buzoianu în anul 1978, care nu a fost difuzat vreodată, informează un comunicat TVR.

„Spectacolul a fost realizat în anul 1978 cu absolvenţii de atunci ai IATC. Regia i-a aparţinut Cătălinei Buzoianu. Spectacolul a fost multipremiat la Festivalul de Teatru studenţesc de la Durham, Marea Britanie, din 1979. Chiar dacă a fost înregistrat, spectacolul nu a fost difuzat niciodată, mai mult, niciunul dintre protagonişti nu l-a văzut şi nu credea că mai există. Televiziunea Română l-a descoperit în arhiva sa”, potrivit sursei citate.

Postul TVR 3 va transmite sâmbătă, de la ora 20,00, piesa de teatru „Dimineaţa pierdută” (I), dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume, urmând ca partea a II a să fie difuzată, duminică, de la aceiaşi oră.

De asemenea, sub genericul „In memoriam Cătălina Buzoianu”, TVR 3 difuzează luni, de la ora 21,00, „Nocturne” – emisiune – reverenţă în faţa valorilor şi a verticalităţii morale şi profesionale – care a avut-o ca invitat, în una dintre ediţii, pe marea regizoare.

Cătălina Buzoianu are peste 100 de piese montate în ţară şi în străinătate, activitatea sa artistică fiind recompensată cu numeroase premii.

„Televiziunea Română regretă dispariţia Cătălinei Buzoianu – unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România – şi îi aduce un respectuos omagiu printr-o serie de producţii dedicate”, se arată în comunicatul TVR.

Cătălina Buzoianu a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani. Regizoarea va fi înmormântată marţi, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu.