Rudy Giuliani, anchetat în SUA pentru activitatea din România

Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, este anchetat de FBI și pentru activitatea sa din România, nu numai pentru cea din Ucraina, notează Politico, citând surse apropiate anchetei.

În 2018, Giuliani i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care a denunțat „excesele” Direcției Naționale Anticorupție, cerând amnistierea condamnaților pentru fapte de corupție.

Rudy Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis. Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions. Firma este deținută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Freeh are legături și cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție și fugit în Londra.

”Mi-au plătit onorariul”, a spus Giuliani despre firma Group International Solutions, dar nu a vrut să dezvăluie suma primită. Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu că scrisoarea ”s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.