Ruxandra Donose – debut în rolul Eboli, din Don Carlo, pe scena celebrului GRANGE PARK OPERA

Grange Park Opera a fost fondată în 1997 de către Wasfi Kani OBE și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante festivaluri europene de operă, atingând nivelul festivalului de la Glyndebourne.

Încă de la începuturile sale, Wasfi a atras vedete ale operei, cum ar fi Joseph Calleja, Carl Tanner, Susan Gritton şi Philip Langridge. Ea a construit un teatru prestigios și a montat numeroase producții renumite, cel mai recent dintre ele fiind, "Scripcarul pe acoperiș", avându-l în distribuţie pe starul Bryn Terfel.

"Frumusețea muzicii și a locației contribuie armonios la crearea uneia dintre cele mai superbe nopți din sezon", declară Harper Bazaar.

Festivalul Swansong va avea loc la Grange Park Opera din Hampshire și se desfășoară în perioada 2 iunie – 16 iulie 2016.

Cele patru producții care vor putea fi văzute la marele festival sunt: "Oliver" de Lionel Bart, "La Fanciulla del West" de Giacomo Puccini, "Don Carlo" de Giuseppe Verdi și Tristan&Isolda, concert-spectacol de Richard Wagner. Grange Park Opera este cunoscută pentru că aduce pe scena sa unii dintre cei mai renumiți artiști din Europa, precum Simon Keenlyside (care îl interpretează pe Fagin, în opera "Oliver").

Spre bucuria noastră, Ruxandra Donose, una dintre cele mai importante mezzo-soprane ale lumii, își va face debutul absolut în solicitantul rol al Printesei Eboli, din opera "Don Carlo", o poveste despre rivalitatea amară între un tată și un fiu, ce se aprinde când Don Carlo constată că femeia lui cu care urma să se căsătorească, Elisabeth, a fost promisă tatălui său, regele Filip al II-lea.

Program spectacole:

"Oliver!" Lionel Bart
2 Iunie / 2 Iulie

"Don Carlo"
Giuseppe Verdi
18 Iunie – 10 Iulie

"La Fanciulla del West"
Giacomo Puccini
4 Iunie – 9 Iulie

Tristan & Isolde
Richard Wagner
13 – 16 Iulie