S-a deschis prima „farmacie“ de poezie din lume. În loc de pastile, pacienţii primesc versuri terapeutice

O farmacie inedită s-a deschis recent. Este vorba de prima farmacie care prescrie poezii în loc de medicamente.

O poetă din Anglia a venit cu această idee, iar Deborah Alma şi-a asumat şi rolul de farmacistă. Cei care vin la farmacie caută să-şi aline bolile sufleteşti, dar şi stresul vieţii cotidiene.

Prima farmacie de poezie din lume este în vestul Angliei, Shropshire. „Farmacista” prescrie clienţilor poezii în loc de pastile. Aceasta este de părere că poezia ajută la ameliorarea unor afecţiuni minore, de la oboseală şi stres până la „inimi frânte“, potrivit news.sky.com, citat de adevarul.ro.

Alma își invită pacienții în cabinet pentru consultații poetice. Exact ca un proces de consulații real, pacienții primesc de femeie și versuri „terapeutice“.

”Cred că, dacă există o aptitudine anume în ceea ce fac, aceea este de a alege poezia potrivită unei persoane, după ce avem o discuţie şi aflu mai multe despre ea. Când prescriu o poezie unui pacient, acea poezie devine a lui, îi aparţine în totalitate, o poate lipi pe frigider, de exemplu, iar ea se poate dovedi cu adevărat salutară“, a mărturisit Alma.

Poeta a cumpărat chiar și o ambulanță sub numele de „Emergency Poet“ ( Poetul de Urgenţă).