S-au schimbat regulile în privința TVA în comerțul online de la 1 iulie

ANAF a început să informeze cu privire la faptul că de la 1 iulie s-au schimbat regulile în privința TVA la comerțul online.

Este vorba despre faptul că a fost transpusă, lunea trecută, directiva TVA în domeniu. „Începând cu data de 1 iulie 2021, mărfurile importate în UE vor fi supuse TVA, excepție făcând vânzările fără caracter comercial, de la o persoană fizică la alta, a căror valoare nu depășește 45 euro”, reamintește ANAF, într-un comunicat.

Modificările legislative referitoare la trimiterile cu valoare scăzută au în vedere faptul că începând cu data de 1 iulie 2021, trebuie să se colecteze TVA pentru toate importurile.

Astfel, se introduc noi reguli în domeniul comerțului electronic pentru declararea mărfurilor și plata TVA și se elimină scutirea de TVA la import pentru mărfurile din trimiteri care nu depășesc 10 Euro.

Conform Fiscului, cei care importă bunuri din țări terțe sau teritorii terțe, a căror valoare intrinsecă este mai mică de 150 EUR, au obligația de a plăti TVA, începând cu 1 iulie 2021 (excepție fac trimiterile între persoane fizice fără caracter comercial a căror valoare nu depășește 45 euro) și de a depune declarația vamală cu set redus de date pentru încasarea TVA”, spune ANAF.