Salvamont: număr record de intervenții în ultimele 24 de ore

Getting your Trinity Audio player ready...

Dispeceratul Național Salvamont a raportat un număr record de intervenții în ultimele 24 de ore, cu un total de 112 apeluri care solicitau intervenția de urgență a salvamontiștilor. Aceasta reprezintă un număr îngrijorător de mare de evenimente și un record nedorit pentru această iarnă.

Intervențiile Salvamont au fost distribuite în diferite regiuni ale țării, cu cele mai multe apeluri înregistrate în Maramureș (11 apeluri), Voineasa și Lupeni (câte 10 apeluri), Bihor și Caraș Severin – Muntele Mic (câte 9 apeluri), și Municipiul Brașov (8 apeluri). Alte regiuni precum Predeal, Gorj, Prahova, Alba, Borșa, Sinaia, Cluj și Sibiu au primit între 4 și 7 apeluri fiecare.

În urma acestor intervenții, 155 de persoane au fost salvate, dintre care 38 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD, iar una a fost transportată cu elicopterul IGAv la spital. Din nefericire, o persoană a decedat și a fost predată Serviciului de Medicină Legală.

Salvamontiștii subliniază că temperaturile scăzute au impus intervenții foarte rapide pentru a evita expunerea prelungită la frig a persoanelor accidentate, care apoi au fost transportate urgent la Ambulanță sau în puncte calde amenajate special.

Reprezentanții Salvamont România, structuri abilitate legal să desfășoare activități de salvare montană, îndeamnă la prudență și responsabilitate în desfășurarea activităților montane și invită publicul să se alăture campaniei lor de reducere a numărului de accidente montane.