Schimbare radicală a vremii începând cu această după-amiază

Getting your Trinity Audio player ready...

România se pregătește să fie lovită de un nou ciclon polar, care va aduce temperaturi scăzute și ninsori în întreaga țară. Meteorologii au anunțat că, începând de astăzi, temperaturile vor scădea brusc, iar ploile se vor transforma în ninsori în aproape toate regiunile. Se preconizează ninsori chiar și în Capitală.

Oana Catrina, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a declarat: „Astăzi asistăm la o răcire semnificativă a vremii în jumătatea de nord a țării, unde temperaturile vor deveni normale pentru această perioadă. Vor fi precipitații în toate regiunile, iar azi, în prima parte a zilei, acestea vor fi sub formă de ploaie și trecător lapoviță în partea de vest, centru, nord și nord-est. Începând din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma în ninsoare.”

În sud și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil pe parcursul zilei, dar seara și noaptea se vor înregistra înnorări. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, iar spre sfârșitul nopții, inclusiv în București, acestea se vor transforma în ninsori. Ninsorile vor continua local în jumătatea de sud a teritoriului sâmbătă, dar vor fi slabe cantitativ.

De astăzi, se va resimți o răcire semnificativă în jumătatea de nord a țării, unde vor fi precipitații mixte. La munte, precipitațiile se vor transforma treptat în ninsori, iar vântul va sufla cu viteze de până la 80 km/h.

Sâmbătă, răcirea vremii se va extinde și în jumătatea de sud a țării, unde va ninge. Vremea se va liniști ulterior, dar va rămâne rece, cu nopți geroase și ceață în zonele joase de relief. Ninsorile vor reveni luni noaptea.

În Capitală, astăzi se vor înregistra temperaturi de până la 13 grade Celsius, dar va fi înnorat. Vântul va prinde putere spre seară, urmând să plouă, iar sâmbătă dimineața vor fi ninsori și lapoviță.