Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu

Inspectoratul Școlar București ar urma să propună luni Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență intrarea în scenariul roșu, a precizat ministrul Educației Monica Anisie. Astfel, școlile ar urma să fie închise pe o perioadă de 14 zile, cursurile urmând să se desfășoare online. Luni cursurile se desfășoară ca și până acum, în sistem hibrid.

Monica Anisie se află la Inspectoratul Școlar București, iar comitetul de urgență ar urma să se reunească la ora 15.00. Anisie a spus că va discuta despre realizarea ”unui plan de măsuri pentru activitatea didactică desfășurată în sistem online”.

”(Procedura -nr) este prevăzută în ordinul de ministru și în Hotărârea de Guvern, mai exact Direcția București de Sănătate Publică anunță Inspectoratul Școlar cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3, Inspectoratul Școlar împreună cu DSP transmite către comitetul de situații de urgență propunerea de suspendare a cursurilor care va dura 14 zile și care înseamnă că nu vor mai merge fizic la școală”, a declarat ministrul Educației.

Întrebată ce se va întâmpla dacă luni va fi anunțată o rată de răspândire a coronavirusului în Buucrești de sub 3 la mie, Anisie a spus că nu este epidemiolog.

„Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri – şi anume rata a depăşit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va fi de suspendare a activităţilor didactice faţă în faţă pentru 14 zile. (…) Dacă în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va lua o altă decizia asta trebuie să… Aşteptăm că înţeleg că astăzi la ora 15,00 va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Astăzi cursurile se desfăşoară în scenariul 2 – hibrid, aşa cum a fost şi până acum, pentru că este prevăzut tot în ordinul comun: În lipsa hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se aplică scenariul 2”, a precizat Monica Anisie, înainte de întâlnirea cu inspectorii din IȘMB.