Se apropie deschiderea Concursului Internaţional „George Enescu”

În intervalul 29 august-20 septembrie se vor desfășura primele două etape, exclusiv în mediul online, ale ediției din acest an a Concursului Internațional George Enescu.

Semifinalele și finalele fiecărei secțiuni au fost reprogramate în luna mai a anului viitor, urmând să aibă loc pe scena Ateneului român. Accesul publicului la primele două etape se va face online, gratuit, iar spectatorii care au cumpărat deja bilete își vor primi banii înapoi.
 
Gala de deschidere a acestei ediții va putea fi urmărită în data de 29 august pe site-ul festivalenescu.ro şi va fi transmisă în direct de Radio România Muzical. Programul se va deschide cu piesa ce a fost distinsă cu premiul I în cadrul secțiunii Compoziție a ediției din 2018 a Concursului Enescu – Concertul pentru clarinet și orchestră de Alexandru Ștefan Murariu, solist – clarinetistul Aurelian Băcan.
 
Dan Dediu, laureat al aceleiași competiții în ediția din 1991, este autorul următorului opus din programul serii, prezentat în primă audiție: Brahmsodia – Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră. Soliști vor fi violonista Gyehee Kim, violoncelistul Valentin Răduțiu și pianista Viktoria Vassilenko, toți trei laureați ai competiției. Seara se va încheia cu Simfonia I de Johannes Brahms. La conducerea Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla Josep Caballé Domenech.