Sector 1, cea mai nouă galerie de artă contemporană din București

Sector 1, cea mai nouă galerie de artă contemporană din București, îi așteaptă pe cei interesați la prima expoziție care va marca începutul unui program bine articulat într-un cadru ce concurează cu spațiile multor galerii celebre din afara țării. Expoziția, cu sprijin curatorial oferit de Bogdan Iacob, va putea fi vizitată începând cu data de 16 iunie 2017, ora 11:00.

Intitulată The exquisite corpse drinks the new wine, expoziția reunește lucrările a opt artiști contemporani care propun o analiză a celor mai noi demersuri în pictura actuală. Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban și Ioan Sbârciu își desfășoară cu toții activitatea în Cluj Napoca – un oraș ce a devenit în ultimul timp, într-o manieră destul de spectaculoasă, unul dintre punctele importante de pe harta lumii artistice internaționale contemporane.

Artiștii prezentați în The exquisite corpse drinks the new wine fac parte din generații diferite, cu toții împărtășesc o credință fermă în importanța și relevanța contemporană a picturii, în valoarea și semantica acesteia, precum și o apreciere fără rezerve a virtuozității tehnice și a frumuseții vizuale, pe care le asumă ca deziderate esențiale ale demersurilor lor artistice. Fiecare dintre ei posedă o personalitate artistică distinctă, diferențe de ton și mod în abordarea temelor și stiluri picturale clar si profund delimitate, transformând viziunea de ansamblu a expoziției într-o autentică provocare.

Titlul expoziției, care parafrazează o celebră acțiune colectivă și o manieră de lucru suprarealistă, constituie, de asemenea, o caracterizare metaforică, indirectă, dar adecvată pentru statutul contemporan al picturii în sine.

Intensitatea lucrărilor prezente în expoziție pleacă de la convingerea artiștilor că pictura funcționează și azi ca un mijloc expresiv versatil și prețios pentru a descrie și a conferi un sens simbolic realității exterioare, precum și pentru a explora angoase personale, pentru a da formă reveriilor individuale și pentru a întrupa sentimente și idei.

Expoziția va putea fi vizitată începând cu data de 16 iunie 2017, ora 11:00, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București (în incinta Combinatului Fondului Plastic).