Șefii TVR și Radioului public au fost demiși

Parlamentul a respins, marți rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și astfel a demis conducerile celor două instituții.

 
Doina Gradea și Georgică Severin plecă din fruntea TVR și respectiv, Radio. Parlamentul urmează să valideze o nouă conducere a celor două instituții. PNL și USR-PLUS și-au împărțit cele două funcțiii publice și urmează să propună Parlamentului pe Ramona Săseanu pentru interimatul la șefia TVR (propunerea PNL) și Liviu Popescu la SRTV (propunerea USR-PLUS).
 

 
Ședința a fost suspendată până la finalizarea audierilor de către comisiile de cultură a candidațiilor propuși pentru TVR, Radio și CNA.
 
Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului s-a reluat. Rapoartele SRI din perioada 2015 – 2019 se prezintă plenului. Se citesc rapoartele comisiei parlamentare de resort referitoare la activitatea SRI în perioada 2015 – 2019.
 
 Ședința s-a suspendat. Birourile Permanente reunite vor lua act de propunerile pentru conducerea interimară a celor două instituții. Plenul va fi reluat în această după-amiază după ce candidații propuși vor fi audiați de către comisiile de cultură reunite.