Șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a demisionat după ce a fost acuzat de falsificarea diplomei de bacalaureat

Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, a obținut diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani. Anchetatorii spun că, de fapt, el și-ar fi falsificat această diplomă, motiv pentru care au descins, sâmbătă dimineață, la locuința lui.

Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București. După nouă ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia.

Din 2012 este conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

Din 2016 este membru ARACIS, având atribuții în evaluarea programelor de studii și a instituțiilor de învățământ superior.

CV-ul lui Laurențiu Baranga poate fi consultat aici!

Baranga a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Laurențiu Baranga va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală, potrivit Poliției.