Șefului Poliției de Frontieră a fost demis după fuga primarului Cherecheș

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat duminică seară decizia de a-l elibera din funcție pe șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, ca urmare a fugii primarului Cherecheș din țară. Această măsură vine în contextul unor evenimente recente care au afectat drepturile cetățenilor și credibilitatea instituțiilor din cadrul MAI.

Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmației al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea. De asemenea, s-a decis retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei și a Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

În urma unei analize manageriale, MAI a luat mai multe măsuri pentru a restabili eficiența managerială și profesională, precum și încrederea cetățenilor în lege și autorități. Printre aceste măsuri se numără și eliberarea din funcția de Inspector General al Poliției de Frontieră a chestorului de poliție Victor Ștefan Ivașcu, cu acordul acestuia. Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Cornel Laurian Stoica, va asigura continuitatea conducerii.

MAI a decis încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofițerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și împuternicirea în funcția de Inspector Șef a comisarului șef Constantin Ilea. Inspectoratul General al Poliției Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și va evalua managementul Direcției de Investigații Criminale.

MAI a anunțat și înlocuirea conducerii Serviciului Județean de Protecție (Direcția Generală de Protecție Internă) Maramureș și împuternicirea în funcția de comandant (rector) al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a domnului general de brigadă Liviu Uzlău.

Poliția Română va continua investigațiile pentru a lămuri complet toate împrejurările care ar fi putut să conducă direct sau indirect la părăsirea teritoriului național prin PTF Petea a condamnatului penal Cherecheș Cătălin.