Senatul convocat în sesiune extraordinară pentru votarea ordonanțelor Guvernului

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a convocat Senatul României în sesiune extraordinară pentru ziua de luni, 22 ianuarie, pentru a declanșa procedura legislativă de aprobare a ordonanțelor de urgență adoptate de Guvern pe 17 ianuarie. Această decizie vine în contextul vacanței parlamentare și are ca scop votarea ordonanțelor referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină și kerosen și echivalări de permise pentru circulația pe drumurile publice.

Aceste ordonanțe de urgență fac parte din revendicările protestatarilor din sectorul transporturilor și agriculturii. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat anterior că în ședința de guvern de joi a fost aprobat un set de măsuri negociate cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Agriculturii. Aceste măsuri vizează soluționarea problemelor semnalate de protestatari.

Proiectele de acte normative vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri. Decizia de convocare a Senatului în sesiune extraordinară evidențiază importanța acordată de legislativ acestor ordonanțe și nevoia de a răspunde rapid la solicitările protestatarilor.

Consultările dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții confederațiilor din sectorul transporturilor au dus la identificarea unor soluții pregătite de Guvern ca răspuns la revendicările formulate.