Singapore nu va mai număra cazurile de Covid

În timp ce lumea este îngrijorată de răspândirea variantei Delta, Singapore propune un model de relaxare: nu va mai număra cazurile de Covid și va permite călătoriile fără carantină și adunările.

În timp ce țările din regiune înăspresc iar restricțiile, Singapore vine cu o nouă viziune pentru ca viața să revină la normal.

Strategia propusă de trei membri ai grupului de lucru Covid-19 din Singapore , ar elimina restricțiile și ar permite revenirea la călătoriile fără carantină și reluarea unor adunări mari. Singapore intenționează chiar să nu mai numere cazurile zilnice de Covid.

Propunerea este o abatere radicală de la așa-numitul model de „transmisie zero” adoptat de mai multe țări și teritorii – inclusiv centrul de afaceri rival asiatic Hong Kong – care s-au dovedit până acum a fi un succes în evitarea focarelor mari.

Dar acest model de „transmisie zero”, care necesită măsuri de carantină stricte, deseori dure, va fi aproape imposibil de menținut pe măsură ce se răspândesc noi variante, iar pe termen lung pur și simplu nu este durabil, susțin membrii grupului de lucru. În schimb, ei spun că se poate trăi cu Covid, scrie CNN.

Vestea proastă este că Covid-19 poate să nu dispară niciodată. Vestea bună este că este posibil să trăim normal cu el în mijlocul nostru. Putem transforma pandemia în ceva mult mai puțin amenințător, cum ar fi gripa  sau varicela și să ne continuăm viața„, au declarat ministrul comerțului din Singapore, Gan Kim Yong, ministrul finanțelor, Lawrence Wong, și ministrul sănătății, Ong Ye Kung.  

Acest plan îndrăzneț ar putea deveni un model și pentru alte țări care doresc să revină la normalitate.